Het is Dierendag! 

Oh wacht, het is elke dag dierendag, althans, zo ga ik zowel thuis als in het park met de dieren om. In het park begon het ooit alleen met Dotje, maar inmiddels heb ik wel wat meer “vriendjes” die ik daar elke dag met gezond voer kom verwennen:

Foto 1 : Mandarijntje, ook wel Mando genoemd, een Mandarijneend die sinds 6 december 2021 in het park leeft, is sinds de dag er na meestal onafscheidelijk van Dotje (foto 8). 

Foto 2 : Een oudere foto van Dobbeltje, het enige overgebleven eendje uit een nestje van vier. Opmerkelijk genoeg had zij als enige van de vier uit dat nestje vier stippen op haar rug. Ze is na twee weken alleen gelaten door haar ouders. Vandaag de dag, inmiddels een volwassen eend, voer ik haar nog.

Foto 3 : Vriendje, een koosnaampje die ik gegeven had voordat ik er achter kwam dat ze een vrouwtje is, een Meerkoetje met 1 pootje. Ze kan meestal niet op de kant komen, dus voer ik haar aan de kant. Ze komt tegenwoordig vaak met Dotje mee mijn kant op. 

Foto 4 : Druifje, een jonge Duif die sinds een kleine twee maandjes elke ochtend mee komt eten. En ongeacht waar ik ‘s ochtends in het park heen ga om de eenden te voeren, het beestje weet me telkens weer te vinden. 

Foto 5 : Mankie, een Kauw die altijd op 1 pootje staat, komt al bijna een jaar lang regelmatig een paar eendenkorretjes mee pikken. Hij of zij wordt volledig getolereerd door de eenden. 

Foto 6 : Stippie, de bijna dubbelganger van Dotje, te herkennen aan het dotje op zijn kop. Dotje is degene zonder dotje, om het makkelijk te houden. 😉 Dit beestje is overigens een jaar jonger dan Dotje en is géén nakomeling van Dotje. Naast het stipje op de kop van Stippie is hij ook veelal goed te onderscheiden van Dotje omdat hij zich niet zo schoon houdt als Dotje dat doet.

Foto 7 : Alle andere eenden die meekomen sinds ze door hebben dat Dotje goed gevoerd wordt, krijgen van mij ook elke dag een gezonde hap. 

Foto 8 : Dotje! Voor wie het niet weten: Dotje is als klein pulletje door ons opgevangen en bij ons thuis opgegroeid. Ze heeft na 2 maanden en 2 dagen er zelf voor gekozen om in het park te gaan leven, waar ze inmiddels alweer meer dan anderhalf jaar verblijft. Ik zoek haar iedere dag in het park op & ze komt er nog steeds aan wanneer ik haar roep. 

Foto 9 : Vanochtend had ik een bijzondere toeschouwer; deze prachtige zwaan kwam aangevlogen en was nieuwsgierig aan het toekijken toen ik alle bovenstaande diertjes weer aan het voeren was.

#dierendag #vanderborgfotografie #mandarijntje #mandarijneend #dobbeltje #eend #vriendje #meerkoetje #druifje #duif #mankie #kauw #stippie #dubbelganger #eenden #woerden #dotje #witteeend #zwaan 

Comments are closed.